Vodič za mobilno povezavo klime Mitsubishi Heavy Industries

Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki je preko ZPS akcije kupil Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35 ZS-WT, ali podobno klimo in ne morete nastaviti upravljanja preko WiFi ali mobilne aplikacije, so tukaj za vas manjkajoča navodila za uporabo. V mojem primeru je LAN/WiFi modul brez zunanjih gumbov, tako da sem se moral poslužiti te metode. Ker nisem nikjer na internetu našel navodil za prav ta model, sem se odločil sam napisati ta blog.

Uporaba tega vodiča na lastno odgovornost.

I. Priprava

Potrebovali boste križni izvijač.

  1. dvignite pokrov klime
  2. odstranite vijak na desni in za tem črni pokrov
  3. odstranite vijak na modulu za WiFi – glej sliko 2

  4. previdno rahlo odmaknite črn modul in mu odstranite plastičen pokrov, ki je zaprt z dvema zatičema na levi. 
    Pri tem izredno pazimo, da se ne dotikamo odprtih električnih povezav zgoraj desno.
  5. naložite aplikacijo Smart M-Air na mobilni telefon (iOS, Android)
  6. v aplikaciji ustvarite račun (shranite podatke uporabniškega imena in gesla, kasneje jih bo potrebno še enkrat vpisati)
  7. v aplikaciji se vpišite v račun 

 

 

II. Nastavitev WiFi modula

Neodvisno od tega, ali je klima prižgana, ali ugasnjena.

  1. pritisnite POWER gumb za več kot 2 sekundi. Prižge se zelena LED lučka.
  2. pritisnite SET gumb za več kot 2 sekundi. Prižge se zelena LED lučka. AP mode aktiviran. Led lučke izmenično utripajo. Sedaj imate časa cca 5 minut, da na mobilnem telefonu dokončate nastavitev. Po tem času se modul avtomatsko izklopi in lahko prva dva koraka tega odseka ponovite znova.

  3. Z mobilnim telefonom se povežite na začasno WiFi omrežje, ki ga je ustvarila klima – ime omrežja piše na nalepki WiFi/LAN modula.

  4. v aplikaciji Smart M-Air poiščete klimo, z gumbom Dodaj vpišite podatke vašega domačega WiFi omrežja (SSID = ime omrežja in geslo), da se vpišejo v modul klime.
  5. na telefonu izberite domače WiFi omrežje in se vrnite v aplikacijo Smart M-Air, kjer boste lahko registrirali novo klimo in jo upravljali na daljavo.

  6. ime, slika zgoraj: Ime klime lahko spremenite z dolgim klikom na pasico imena

 

Dodatno:

Evrovizija mladih glasbenikov 2016 – Zala Vidic, violončelo

Poleg vsem znanega izbora za Pesem Evrovizije, kjer sama glasba igra vedno bolj oskurno vlogo, obstaja k sreči tudi Evrovizija mladih glasbenikov, kjer se na velikem odru z velikim simfoničnim orkestrom širšemu občinstvu predstavljajo mladi klasični glasbeniki. To leto (2016) je Slovenijo zastopala mlada in perspektivna violončelistka, Zala Vidic, dijakinja iz razreda prof. Karmen Pečar Koritnik na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

Njeno evrovizijsko “razglednico”, nastop in prispevek RTV Slovenija si lahko ogledate spodaj.

Članek na MMC RTV Slovenija | Video Prispevek na 4D RTV Slo

Sorodna objava: Kratek povzetek preteklih dosežkov na Evroviziji mladih glasbenikov

Prilagodite svetlobo ekrana z uporabo aplikacije f.lux

Prilagodite svetlobo ekrana z uporabo aplikacije f.lux

Raziskave kažejo, da lahko gledanje v računalniške ekrane in tablice pred spanjem oddalji vaš spanec v povprečju za eno uro.

Kako modra svetloba vpliva na budnost

Posebni fotoreceptorji v očeh zaznavajo spekter frekvenc modre svetlobe (okrog 480 nm) in glede na to uravnavajo izločanje hormona melatonina, ki vpliva na spalni cikel.

Veliko raziskav je bilo narejenih na to temo in nekaj le-teh lahko najdete spodaj.

Buljenje v ekrane pred spanjem, f.lux

Zadnjo uro pred spanjem ni priporočljivo gledati v računalniške ali tv ekrane. Ker pa je to v današnjem času težje izvedljivo, predlagam uporabo aplikaije f.lux.

screen-shot-2014-03-08-at-13-58-09

f.lux – brezplačna aplikacija, ki glede na vašo lokacijo prilagodi barve ekrana vašega računalnika, tablice ali pametnega telefona. Vaše oči vam bodo hvaležne in mogoče se boste zaradi tega tudi bolje naspali.

f.lux je na voljo za Mac,  Windows, Linux in iPhone/iPad.

Program omogoča tudi posebne efekte, ki začasno izklopijo prilagajanje barv.

screen-shot-2014-03-08-at-13-58-10

Za namestitev originalne f.lux aplikacije na iPhone ali iPad mora biti naprava odklenjena oz jailbreakana. Zakaj?

Applov operacijski sistem iOS je v verziji 9.3 to funkcionalnost z imenom “Night Shift”  vključil tudi za svoje naprave. Kompatibilnost lahko preverite tukaj.

Preberi več: raziskave, povezane s to temo

screen-shot-2014-03-08-at-13-58-11

Mental activation and sleep

Izsek iz Effect of Illuminance and Color Temperature on Lowering of Physiological Activity, Noguchi H, Sakaguchi T.:

“…we surmise that the effect of color temperature is greater than that of illuminance in an ordinary residential bedroom or similar environment where a lowering of physiological activity is desirable, and we therefore find the use of low color temperature illumination more important than the reduction of illuminance. Subjective drowsiness results also indicate that reduction of illuminance without reduction of color temperature should be avoided.”

These results suggest that low color temperature light creates a smooth lowering of central nervous system activity, and that low color temperature illumination can be used effectively in a bedroom or other such environment where it is desirable to facilitate lowered physiological activity.